top of page
Peter

Μυρτώ Παπαθάνου

Οικονομολόγος, συν-ιδρύτρια της ΜΚΟ Volunteer4Greece

 

Η Μυρτώ Παπαθάνου είναι απόφοιτος ’97 των Εκπαιδευτηρίων Δούκα. Είναι οικονομολόγος, με MSc in Finance από το Imperial College στο Λονδίνο και MBA από το INSEAD.

 

Ξεκίνησε την καριέρα της στα χρηματοοικονομικά στο Λονδίνο, εργαζόμενη στα τράπεζες Dresdner Kleinworth Wassersein και Bank of America-Merill Lynch. Το 2007 επέστρεψε στην Ελλάδα και έκτοτε εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα σε εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, σε ρόλους χρηματοοικονομικού προγραμματισμού, διοίκησης και στρατηγικού σχεδιασμού.

 

Στο μη κερδοσκοπικό χώρο έχει εργαστεί εθελοντικά και ως οικονομικός σύμβουλος Microfinance στη Νικαράγουα και την Κένυα, με έμφαση στην ενδυνάμωση των γυναικών μέσω της επιχειρηματικότητας. Στην Ελλάδα συνέβαλε το 2014 στο ξεκίνημα της AFI (Action Finance Initiative), του πρώτου οργανισμού microfinance στη χώρα μας. Το 2012 συν-ίδρυσε το Volunteer4Greece, με στόχο να κάνει ευκολότερη τη διασύνδεση εθελοντών και ΜΚΟ. Από την ίδρυσή του το Volunteer4Greece έχει καλύψει πάνω από 1.500 εθελοντικές θέσεις σε όλη τη χώρα, αποτελεί τον εκπρόσωπο της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Εθελοντισμού (CEV) και το παράρτημα του Αμερικάνικου HandsOn Network στην Ελλάδα. Αυτό το διάστημα το V4G, επικεντρώνει τη δράση του στην ενδυνάμωση των δομών των ΜΚΟ για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των εθελοντών τους και στην ανάπτυξη εταιρικών εθελοντικών προγραμμάτων.

 

Έχει τέσσερα παιδιά, το Τζώρτζη, τον Άρη, την Μαργαρίτα και την Αλεξάνδρα.

O Γεώργιος Α. Μποχώρης

Καθηγητής Διοίκησης Ολικής Ποιότητας & Διευθυντής Μεταπτυχιακού Προγράμματος MBA TQM International στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς

 

Μηχανολόγος Μηχανικός ΑΠΘ, MSc in Quality and Reliability, PhD in Engineering Production, MBA από το University of Birmingham (UK), Diploma in Marketing (CIM), πρώην Lecturer in Operations Management & Director of the M.Sc. in Quality & Reliability Engineering (School of Manufacturing & Mechanical Engineering (The University of Birmingham, UK), πρώην Επιστημονικός Υπεύθυνος θέσης σε λειτουργία & αρχικής λειτουργίας (2 πρώτα έτη) του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων & Οργανισμών (Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο), πρώην chairperson (European Universities Network in Total Quality Management), πρώην External Examiner (University of Limerick, Ireland), πρώην Member of the International Jury for The Chancellor’s Award for Excellence in Research (Hamdan Bin Mohammed e-University, UAE), πρώην member of the international experts panel για την εξωτερική αξιολόγηση του Mid Sweden University (Σουηδία).

 

Μαρία Κουτσαύτη,

MSc, Σύμβουλος Διαχείρισης Σταδιοδρομίας. Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Τμήματος Επαγγελματικού Προσανατολισμού Εκπ. Δούκα

 

Με σπουδές στην Ελλάδα, στην Αμερική και στην Αγγλία στη Ψυχολογία, Οργανωτική Ψυχολογία & Συμβουλευτική, έχει 30τή εμπειρία στον χώρο. Είναι Master Trainer σε διάφορα εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα και “NLP Certified Practitioner.

 

Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής και μέλος σε πολλούς ακόμα επιστημονικούς συλλόγους και  εταιρείες συμβουλευτικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Έχει συμμετάσχει  ως Επιστημονική Υπεύθυνη σε πολλές έρευνες &  μελέτες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη σε συνεργασία με ΕΟΠΠΕΠ, ΣΕΒ κ.α. Επίσης έχει διατελέσει Εθνική Εκπρόσωπος σε διάφορα Ευρωπαϊκά Προγράμματα

 

Είναι Υπεύθυνη του Τμήματος Σ.Τ.Ε.Π. των Εκπαιδευτηρίων Δούκα από το 1993 και  Διευθύνουσα του  Κέντρου Συμβουλευτικής, Σ.Ε.Π.&Ε.- Career Associates. Επίσης από  το 2009 είναι Διευθύνουσα  και του ΝΒCC Greece. 

Κεντρικός ομιλητής

 

Peter Economides, 

Brand Strategist & Ιδρυτής της Felix BNI

 

Ο Πέτρος Οικονομίδης είναι στρατηγικός αναλυτής branding, με μακρά πορεία στον χώρο. Το όνομά του έχει συνδεθεί με ορισμένα από τα σημαντικότερα διεθνή brands, ενώ κατείχε ανώτερες διοικητικές θέσεις σε κορυφαίες παγκοσμίως διαφημιστικές εταιρείες στη Νότιο Αφρική, το Χονγκ Κονγκ, την Ελλάδα, το Μεξικό και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

Είναι ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Felix BNI, μιας διεθνοποιημένης εταιρείας συμβούλων στρατηγικής branding που εδρεύει στην Αθήνα.

 

Είναι, επίσης, πρόεδρος του Διεθνούς Διοικητικού Συμβουλίου της κορυφαίας παγκόσμιας φιλανθρωπικής οργάνωσης παιδιών “Make-A-Wish”.

 

Το 2015 τιμήθηκε με το Βραβείο Ισόβιας Προσφοράς (Lifetime Achievement Award) από το Hellenic Council of America. Έχει λάβει τρία Βραβεία Αναγνώρισης (Recognition Awards) από το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Maria
MYRTO
GEORGE
IOANNOY

Γιώργος Ιωάννου

Καθηγητής του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής του Εργαστηρίου Διοικητικής Επιστήμης, και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στη Διοικητική των Επιχειρήσεων με Διεθνή Προσανατολισμό (MBA International).

 

O Γιώργος Ιωάννου εχει διατελέσει Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Συστημάτων του Virginia Tech, όπου διεύθυνε το Εργαστήριο Ολοκλήρωσης Συστημάτων Παραγωγής. Απέκτησε Δίπλωμα Μηχανολόγου Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (MSc/DIC) σε Βιομηχανικά Ρομπότ και Αυτοματισμούς Παραγωγής από το in Imperial College, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο. Ήταν Μεταπτυχιακός Ερευνητής στο Institute for Systems Research του Πανεπιστημίου του Maryland στο College Park, ΗΠΑ, απ’ όπου απέκτησε το Διδακτορικό Δίπλωμα Μηχανολόγου Μηχανικού. Η ερευνητική του δραστηριότητα επικεντρώνεται στην ποσοτική και αναλυτική μελέτη επιχειρησιακών συστημάτων, συνδυάζοντας αλγοριθμικές προσεγγίσεις με τεχνολογίες πληροφορικής για την επίλυση των σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι σημερινές εταιρίες, οργανισμοί και δίκτυα εφοδιαστικών αλυσίδων. Η έρευνά του χρηματοδοτήθηκε από πολλαπλούς δημόσιους ερευνητικούς φορείς και ιδιωτικές εταιρίες στην Ελλάδα, Ευρώπη και ΗΠΑ, και το έργο του έχει δημοσιευθεί σε σημαντικά ακαδημαϊκά περιοδικά με θεματολογία που ποικίλει από το χωροταξικό σχεδιασμό βιομηχανικών συστημάτων ως τα Συστήματα Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πόρων. Έχει μεγάλο συμβουλευτικό έργο σε επιχειρήσεις και οργανισμούς, ενώ ήταν υπεύθυνος για εκπαιδευτικά σεμινάρια σε στελέχη, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Έχει τιμηθεί με το βραβείο Microsoft Excellence in Education και με πολλά αριστεία διδασκαλίας για τα μαθήματα που διδάσκει στα MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου. Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) και της Επιστημονικής Επιτροπής του διεθνούς περιοδικού Production Planning & Control, ενώ έχει διατελέσει εκτελεστικό μέλος του ΔΣ του ΟΣΕ, μέλος του Microsoft’s Educational Advisory Board και μέλος του Συμβουλίου Καινοτομίας του Υπουργείου Ανάπτυξης.

TARANTILIS

 

Χρήστος Ταραντίλης

Καθηγητής Διοικητικής Επιστήμης και Συστημάτων Λήψης Αποφάσεων στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

 

Ο Χρήστος Ταραντίλης Διετέλεσε πρόεδρος του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, διευθυντής του ερευνητικού κέντρου "Επιχειρησιακής Έρευνας και Συστημάτων Αποφάσεων" του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος των επιτροπών διοίκησης τεσσάρων μεταπτυχιακών προγραμμάτων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Executive MBA, International MBA, MSc in Management Science and Technology, MSc in International Shipping, Finance and Management). Επιπλέον, εκτελεί καθήκοντα μέλους εκδοτικών συμβουλίων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά κύρους, προέδρου και μέλους επιστημονικών και οργανωτικών επιτροπών σε διεθνή και εθνικά επιστημονικά συνέδρια.

 

Η ερευνητική δραστηριότητά του εντάσσεται στην επιστημονική περιοχή της διοικητικής επιστήμης και των συστημάτων λήψης αποφάσεων με εφαρμογές στη διοίκηση παραγωγής και υπηρεσιών, στη διοίκηση λειτουργιών και διαδικασιών, στη διοίκηση εφοδιαστικής αλυσίδας, logistics και μεταφορών. Έχει συνολικά άνω των 150 επιστημονικών εργασιών σε κορυφαία διεθνή περιοδικά, βιβλία και διεθνή συνέδρια, Στα πλαίσια των παραπάνω ερευνητικών δραστηριοτήτων, ο Καθηγητής Χ. Ταραντίλης έχει συνεργαστεί με πανεπιστήμια της Β. Αμερικής και της Μεγάλης Βρετανίας, όπως το Princeton University, το Carnegie Mellon University και το Imperial College London.

 

Σε ότι αφορά στη διδακτική δραστηριότητά του, έχει λάβει πάνω από 25 πρωτιές σε αξιολόγηση διδασκαλίας σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο (τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα), στα αντικείμενα της διοικητικής επιστήμης, της επιχειρησιακής έρευνας, των συστημάτων λήψης αποφάσεων, της διοίκησης λειτουργιών και εφοδιαστικής αλυσίδας, της διοίκησης παραγωγής και υπηρεσιών.

 

Παράλληλα με τα ακαδημαϊκά τεκταινόμενα, έχει διατελέσει μέλος διοικητικών συμβουλίων και σύμβουλος της ανώτατης διοίκησης οργανισμών και επιχειρήσεων, αρθρογραφεί τακτικά στον κυριακάτικο τύπο ενώ έχει πολύχρονη εμπειρία ως εκπαιδευτής θεμάτων διοικητικής επιστήμης και λήψης αποφάσεων σε στελέχη διαφορετικών βαθμίδων και επιχειρηματικών κλάδων.

Χριστόδουλος Κ. Γιαλλουρίδης

Κοσμήτορας Σχολής Διεθνών Σπουδών, Επικοινωνίας και Πολιτισμού Παντείου Πανεπιστημίου

 

Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής, Διευθυντής του Κέντρου Ανατολικών Σπουδών για τον Πολιτισμό και την Επικοινωνία του Παντείου Πανεπιστημίου, καθώς και του Τομέα Πολιτιστικής Διαχείρισης του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του ιδίου Πανεπιστημίου. Σπούδασε Νομικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστημίο Αθηνών με μεταπτυχιακές του σπουδές στα Πανεπιστήμια της Τυβίγκης, του Freiburgh και του Μπόχουμ της Ομοσπονδιακής Γερμανίας. Ειδικεύθηκε στους κλάδους της Κοινωνιολογίας, της Πολιτικής Επιστήμης, των Διεθνών Σχέσεων και του Διεθνούς Δικαίου. Εστίασε το επιστημονικό του ενδιαφέρον στην Πολιτική Κοινωνιολογία, την θεωρίας της Σύγκρουσης και της Ειρήνης, την θεωρία Εξωτερικής Πολιτικής, καθώς και την επίλυση συγκρούσεων. Εκπόνησε τη Διδακτορική του Διατριβή στο Πανεπιστήμιο του Μπόχουμ διατελώντας υπότροφος του προγράμματος Begabtenförderung του Ιδρύματος Friedrich Naumann για εξαιρέτων επιδόσεων ερευνητές, καθώς και του Deutscher Akademischer Austauschdienst (DAAD). Το 1980 ανακηρύχθηκε διδάκτορας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του ιδίου Πανεπιστημίου με τη διάκριση Magna Cum Laude με θέμα την προστασία μειονοτήτων στον 20ο αιώνα. Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων, του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (ΙΔΙΣ) του Παντείου Πανεπιστημίου και του Κυπριακού Κέντρου Μελετών (ΚΥΚΕΜ). Διετέλεσε σύμβουλος των Υπουργών Αμύνης και Δημοσίας Τάξεως της Ελληνικής Κυβέρνησης κατά το διάστημα 1994 – 1996, μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου εκπόνησης του Δόγματος Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδας – Κύπρου. Διδάσκει στις Ανώτατες Σχολές όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων (Σχολές Πολέμου), στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, όσο και στη Σχολή Εθνικής Άμυνας και την Ανώτατη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας. (Η τελευταία ιδρύθηκε κατόπιν εισηγήσεως του ιδίου το 1996). Στην τελευταία Διάσκεψη για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη με θέμα τις μειονότητες συμμετείχε ως επικεφαλής της Κυπριακής Αντιπροσωπείας. Από το 2002 έως το 2011 διετέλεσε μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ιονίου Πανεπιστημίου, μέλος του Παγκόσμιου Βήματος Θρησκειών και Πολιτισμών με έδρα την Λευκωσία και είναι τακτικό μέλος του Διοικητικού του Συμβουλίου, συνδιοργάνωσε με την Ιερά Μονή Κύκκου τρία παγκόσμια συνέδρια για την συνάντηση πολιτισμών και θρησκειών. Από το 2006 ως και το 2010 υπήρξε μέλος και διετέλεσε Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων (Ι.Α.Α.) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Από το 2005 – 2011 διετέλεσε Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών (Ε.Π.Κε.Δ.).

XRISTOD

Peter Economides, 

Brand Strategist & Ιδρυτής της Felix BNI

Μαρία Κουτσαύτη,

MSc, Σύμβουλος Διαχείρισης Σταδιοδρομίας. 

Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Τμήματος Επαγγελματικού Προσανατολισμού Εκπ. Δούκα

Μυρτώ Παπαθάνου

Οικονομολόγος, συν-ιδρύτρια της ΜΚΟ Volunteer4Greece

Γιώργος Ιωάννου

Καθηγητής του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής του Εργαστηρίου Διοικητικής Επιστήμης, και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού... 

Χρήστος Ταραντίλης

Καθηγητής Διοικητικής Επιστήμης και Συστημάτων Λήψης Αποφάσεων στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Χριστόδουλος Κ. Γιαλλουρίδης

Κοσμήτορας Σχολής Διεθνών Σπουδών, Επικοινωνίας και Πολιτισμού Παντείου Πανεπιστημίου

O Γεώργιος Α. Μποχώρης

Καθηγητής Διοίκησης Ολικής Ποιότητας & Διευθυντής Μεταπτυχιακού Προγράμματος MBA TQM International στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Ανδρέας Γ. Μπουντουβής

Καθηγητής, Κοσμήτορας  της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου 

Βάλια Παπαδημητρίου

Social Entrepreneur, Co-Owner 7indigo NEW Media NEW Media& Marketing Strategist,

συν-εμπνεύστρια της ΜΚΟ  “Bring Them Back

Κώστας Μαυροσκότης

Γεωπόνος.

Επιχειρηματίας

Ανδρέας Γ. Μπουντουβής

Καθηγητής, Κοσμήτορας  τςη Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου

 

Είναι Διευθυντής του Υπολογιστικού Κέντρου της Σχολής και Διευθυντής του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΕΜΠ “Υπολογιστική Μηχανική”. Τη διετία 2005-07 ήταν Διευθυντής του Τομέα Aνάλυσης, Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Διεργασιών και Συστημάτων της Σχολής Χημικών Μηχανικών. Είναι διπλωματούχος Χημικός Μηχανικός του ΕΜΠ (1982) και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος (PhD) από το Πανεπιστήμιο της Μinnesota των Η.Π.Α. (1987). Ηταν Μεταδιδακτορικός Συνεργάτης στο Minnesota Supercomputing Institute (1989-90) και Επισκέπτης Ερευνητής στο Army High Performance Computing Research Center, των Η.Π.Α. (1991). Πρόσφατα ήταν Επισκέπτης Καθηγητής στο Université de Lorraine, Nancy, Γαλλία (2012) και Επισκέπτης Ερευνητής στο Fondation de Cooperation Scientifique Sciences et Technologies pour l’Aéronautique et l’Espace, Toulouse, Γαλλία (2014).

 

Ο Καθηγητής Α. Μπουντουβής διδάσκει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα σε Φαινόμενα Μεταφοράς και σε Υπολογιστικές Μεθόδους. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι στις ακόλουθες περιοχές: υπολογιστική ανάλυση φαινομένων μεταφοράς, διεπιφανειακά φαινόμενα και ιδιαίτερα αυτά που αφορούν σε ηλεκτρομαγνητικές δράσεις σε διεπιφάνεις ρευστών, μη γραμμικά φαινόμενα και ιδιαίτερα μηχανισμοί ασταθειών και σχηματισμού οργανωμένων μορφωμάτων (pattern formation), ανάλυση πολλαπλών κλιμάκων (multiscale analysis) και μέθοδοι υπολογιστικής ανάλυσης προβλημάτων μεγάλης κλίμακας. Eίναι συν-συγγραφέας σε 106 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και σε δημοσιεύσεις και παρουσιάσεις, πλέον των 200, σε διεθνή και εθνικά συνέδρια. Εχει επιβλέψει ή συν-επιβλέψει την εκπόνηση 18 διδακτορικών διατριβών, εκ των οποίων 16 έχουν ολοκληρωθεί, 40 μεταπτυχιακών διατριβών και 90 διπλωματικών εργασιών. Εχει συμμετάσχει, ως επιστημονικός υπεύθυνος ή κύριος ερευνητής σε ερευνητικά έργα, πλέον των 40, με Ευρωπαϊκή ή εθνική χρηματοδότηση. Είναι μέλος της Computational Fluid Dynamics Committee της European Community on Computational Methods in Applied Sciences (ECCOMAS), μέλος του General Council της International Association for Computational Mechanics (IACM) and μέλος και πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Υπολογιστικής Μηχανικής.

 

 

andreas

Βάλια Παπαδημητρίου

Social Entrepreneur, Co-Owner 7indigo NEW Media NEW Media& Marketing Strategist,

συν-εμπνεύστρια της ΜΚΟ  “Bring Them Back

 

Η Βάλια δραστηριοποιείται στον τομέα της διαφήμισης και των NEW Media από το 2004, με πρώτο Startup, την 7indigo.  Το 2015 ξεκίνησε το δεύτερό της Startup το οποίο είναι μέλος του Orange Grove, την κοιτίδα της Ελληνο-Ολλανδικής Ένωσης για νέους επιχειρηματίες.

Είναι συχνή ομιλήτρια σε συνέδρια που σχετίζονται με τον κλάδο της, την Επιχειρηματικότητα αλλά την κοινωνική ευθύνη καθώς και ειδική συνεργάτης και διδάσκουσα σε Πανεπιστήμια στην Ελλάδα.

 

Έχει οργανώσει ενέργειες και εκστρατείες για διάφορα κοινωνικά θέματα με προεκτάσεις στα digital μέσα με σκοπό την ενημέρωση και την κινητοποίηση της κοινής γνώμης (ενέργεια για την σωστή περίθαλψη των ζώων, καμπάνια ενάντια στα λανθασμένα πρότυπά ομορφιάς με στόχο την ενημέρωση για τις διατροφικές διαταραχές, καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την μόλυνση στον ποταμό Ασωπό κ.α.).

 

Τέλος, είναι υπερήφανα συν-εμπνεύστρια (μαζί με την αδερφή της Ασπασία) του “Bring Them Back” (http://www.bringthemback.org ). Το Bring Them Back έχει στόχο τον επαναπατρισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα και την επανένωση του μνημείου. Είναι η μεγαλύτερη πολιτιστική digital ενέργεια παγκοσμίως και η μεγαλύτερη Ελληνική Καμπάνια, αφιερωμένη σε έναν πολιτιστικό σκοπό. Έχει προβληθεί σε πάνω από 15.000.000 χρήστες Έλληνες αλλά και πολίτες 127 χωρών ενώνοντας τις φωνές 500.000 χιλιάδων ανθρώπων υπογράφοντας στα μέσα της εκστρατείας (website & Facebook) με σκοπό να θέσουν το θέμα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και να επιστρέψουν πίσω τα γλυπτά στην Ελλάδα, όπου ανήκουν.

 

Είναι απόφοιτος Εκπαιδευτηρίων Δούκα του 2002 και βραβεύτηκε για την δραστηριότητά της στο επιχειρείν με το SAED Award για το 2015.

 

Anchor 1

Κώστας Μαυροσκότης

Γεωπόνος. Επιχειρηματίας.

 

Ο Κώστας Μαυροσκότης γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα και δραστηριοποιείται στον κλάδο παραγωγής, συσκευασίας και διανομής γεωργικών προϊόντων και τροφίμων. Αποφοίτησε το 1992 από τα «Εκπαιδευτήρια Δούκα» και συνέχισε τις σπουδές του στο «Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών» ( Γ.Π.Α.), από το οποίο αποφοίτησε ως Γεωπόνος.

 

Το 1997 ίδρυσε την επιχείρηση «Φυτώρια Μαυροσκότη». που αποτέλεσε τη συνέχεια της οικογενειακής δραστηριότητας στην επιχειρηματική ανθοκομία και στον κλάδο του Αστικού Πρασίνου. Μέσα σε 10 χρόνια η εταιρεία εξελίχθηκε στη μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής φυτών στην Ελλάδα και σε μια από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης.

 

Το 2005 πραγματοποίησε μια σημαντική στροφή στην επιχειρηματική δραστηριότητά του, προσανατολιζόμενος σε έναν τομέα πιο εξωστρεφή, όπως η βιομηχανία τροφίμων και έδωσε έμφαση στην παραγωγή φρέσκων αρωματικών φυτών και βοτάνων με την επωνυμία «Άρωμα».

Το 2012 επέκτεινε τις δραστηριότητές του στην τυποποίηση και διακίνηση υψηλής ποιότητας, gourmet Ελληνικών προϊόντων με προορισμό τη διεθνή αγορά.

 

Το 2012 επιλέχθηκε από το State Department να εκπροσωπήσει την Ελλάδα, συμμετέχοντας στο International Visitor Leadership Program “A new beginning”, μια πρωτοβουλία του Προέδρου Barack Obama για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

 

Από το 2013 είναι μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Επιχειρηματιών «Entrepreneurs Organization», μια διεθνή οργάνωση για τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων με περισσότερα από 11.000 μέλη σε όλο τον κόσμο. Το 2014 ίδρυσε το Ελληνικό chapter αυτού του Οργανισμού, στο οποίο έκτοτε προεδρεύει.

 

Έχει συμμετάσχει ενεργά σε διάφορες πρωτοβουλίες που υποστηρίζουν την τοπική επιχειρηματική κοινότητα ως μέντορας, ομιλητής και συντονιστής σε startups, συμμετέχοντας παράλληλα σε όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας σε επίπεδο EU.

Είναι ιδρυτικό μέλος και υπηρέτησε ως μέλος του Δ.Σ. στο «Association of Medicinal and Aromatic Plants of Greece.

 

Είναι μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αποφοίτων Εκπαιδευτηρίων Δούκα.

Anchor 2

Κωνσταντίνα Παναγιώτου 
Αρχιτέκτων

Είναι η επικεφαλής του αρχιτεκτονικού τμήματος και συνιδρύτρια στην αρχιτεκτονική και κατασκευαστική εταιρεία ink architectural and engineering solutions 

Κωνσταντίνα Παναγιώτου 

Αρχιτέκτων

 

Η Κωνσταντίνα είναι η επικεφαλής του αρχιτεκτονικού τμήματος και συνιδρύτρια στην αρχιτεκτονική και κατασκευαστική εταιρεία ink architectural and engineering solutions και δραστηριοποιείται ενεργά από το 2008 στο Λονδίνο και σε project ανά την Ελλάδα. Η μέχρι τώρα επαγγελματική της πορεία συνδυάζει την έφεσή της στην καλλιτεχνία, όπως και την αγάπη της για την αρχιτεκτονική και το design.

 

Εκτός από Junior και Middleweight Architectural Designer, στο Λονδίνο συμμετείχε ως πρώτη βοηθός του διακεκριμένου παραγωγού και σκηνογράφου Luke Hull (Prometheus, The Derelict, etc) στα Art Department και Production Design τμήματα, σε ταινίες μικρού μήκους και διαφημιστικών. Η αποκορύφωση της εμπειρίας της ήταν με την ταινία “The Confession”, η οποία έλαβε Honorary Foreign Film Award το 2010 στα Student Academy Awards (student Oscar), ενώ το 2011 προτάθηκε στα 83rd Academy Film Awards (Oscars) στην κατηγορία Short Film (Live Action).

 

Επίσης, το διαφημιστικό σποτ, το οποίο δημιουργήθηκε στα πλαίσια προώθησης του web banking της τράπεζας Barclays, “The Penguin” κέρδισε το Best in Brief and Best in Production Design, στα Student Academy Awards και Kodak Commercial Awards.


Τέλος, η συμμετοχή της σε ελληνικές παραγωγές μικρού μήκους συνεχίστηκαν στην Ελλάδα, συνεργαζόμενη με τον Δημήτρη Νάκο, βραβευμένο σκηνοθέτη και παραγωγό στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε ρόλο συμβουλευτικό και ενδυματολόγου στις ταινίες «Υστερόγραφο» της Ισμηνης Φραγκιουδάκη, «Γης Μαδιάμ» και «Ο Χριστός σταμάτησε στου Γύζη»

 

Με την επιστροφή της στην Ελλάδα, ανέλαβε το αρχιτεκτονικό τμήμα της εταιρείας της ink και έκτοτε έχει σχεδιάσει, κατασκευάσει και επιμεληθεί projects υγειονομικού ενδιαφέροντος, κατοικίες και εμπορικών γραφείων για Ελληνικές και διεθνής εταιρείες, όπως την Wagamama και την JYSK, στην Ελλάδα και στο Λονδίνο.

 

Ξεκίνησε την ακαδημαϊκή της σταδιοδρομία στη Σχολή Συντήρησης Έργων Τέχνης, με διπλή κατεύθυνση στην Συντήρηση Ξυλογλυπτου και την Τοιχογραφία, ενώ στο Λονδίνο σπούδασε στο Sir John Cass, Department of Architecture,Art, Media and Design, στο London Metropolitan University Architectural Design, ενώ παράλληλα πήρε δίπλωμα από το St. Martin’s στο Interior Styling, με thesis στην Ψυχολογία του Χρώματος.

 

Από νεαρή ηλικία αθλείται και σήμερα είναι μέλος της Εθνικής Ομάδας του Σοφτμπαλ, με την οποία έχει επιτύχει πολλές διακρίσεις σε Βαλκανικό και Πανευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ σήμερα βρίσκεται σε διαδικασία προετοιμασίας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τον Ιούλιο 2016 στο Βανκούβερ, Καναδά. 

Anchor 3

ΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 2017 ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ...

bottom of page